Bærum bibliotek Rykkinn

Haimi Mahari

Daglig leder ved Rykkinn Frivilligsentral

Jeg liker å lese fakta med personlig karakter. Romaner med historisk vinkling, der jeg kan lære noe samtidig med at det fortelles en spennende historie. For tiden er lesingen min påvirket av at vi lever i en tid der vi er “på” hele tiden. Det er lett å si ja til alt. Derfor leser jeg bøker som kan hjelpe med å gi verktøy til å bli kjent med seg selv og sette grenser i hverdagen.

Historien Om…

Mitt første møte med norske bøker, etter to år i Norge, var “Historien om”- bøkene. Det var spennende historier der jeg kunne sitte for meg selv og rømme fra virkeligheten, inn i spennende historier. Menneskene i bøkene hadde fantastiske reiser og jeg fikk være med på alle disse reisene. At personene jeg leste om satte stort preg på verden, med sine oppdagelser og bragder oppdaget jeg kanskje litt senere, da de dukket opp i historiefag og andre sammenhenger på skolen. Det ga en ekstra god følelse at jeg allerede hadde lest om dem og kjente deres historier. Jeg opplevde at bøkene fortalte om menneskene, fra de var barn og hele livet de hadde levd. Deres nysgjerrighet og oppdagerlyst. Det var ingen begrensninger i hva man kunne gjøre og få til. Alt var mulig. De hadde kun seg selv å stole på og de fulgte sine drømmer og visjoner uten hemninger og begrensninger. Jeg husker spesielt historiene om Florence Nightingale, Emilia Earhart, Leiv Eiriksson og Marie Curie.

Eckhart Tolle – Det er nå du lever

Vi lever i en hektisk tid, og jeg har blitt veldig glad i Echart Tolle. Han har skrevet flere bøker om selvutvikling og livsfilosofi. Det er nå du lever er en spirituell guide til hvordan du kan leve her og nå, i en hektisk hverdag. Han bruker mye religion for å forklare det spirituelle, men det er ikke en religiøs bok. Hvordan være i stand til å knytte seg selv til andre og hvordan møte andre mennesker er viktig også i min jobb i frivilligheten. Vi lever i en hektisk tid, og jeg har blitt veldig glad i Echart Tolle. Han har skrevet flere bøker om selvutvikling og livsfilosofi. Det er nå du lever er en spirituell guide til hvordan du kan leve her og nå, i en hektisk hverdag. Han bruker mye religion for å forklare det spirituelle, men det er ikke en religiøs bok. Hvordan være i stand til å knytte seg selv til andre og hvordan møte andre mennesker er viktig også i min jobb i frivilligheten.

Sun Zi – The Art of War: Kunsten å krige

Denne boken leste jeg som ung voksen, mens jeg var i forsvaret. Den har fulgt meg siden da. Jeg synes det mest spennende med denne boken er at den er skrevet for 2500 år siden, samtidig som den berører dagsaktuell temaer som lederskap, og ikke minst at krigføring i boken kan relateres til «krigføring» i et moderne næringsliv. Det er spennende å se hva som ble skrevet om disse temaene til sammenlikning med hva man tenker om mange av de samme temaene nå 2500 år senere, for eksempel lederskap, konfliktløsning, strategi og planlegging.

En bok å anbefale for unge ledere.